Chmelařská ročenka 2009.
Praha: Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, 2008. ISBN
80-86576-33-6.
KOŘEN, J.; PATZAK, J.; BRYNDA, M. Informace z oblasti
šlechtění chmele. S. 54-60.
NESVADBA, V. Vývoj chmelových odrůd v České republice.
S. 61-69.
JEŽEK, J.; KOPECKÝ, J. O stupnici „BBCH“ chmele.
S. 70-81.
NESVADBA, V. Samčí rostliny chmele. S. 82-87.
NESVADBA, V. Nová odrůda chmele KAZBEK. S. 88.
NESVADBA, V. Nová odrůda chmele VITAL. S. 89.
VOSTŘEL, J. Ochrana chmele proti škodlivým organismům
v roce 2008. S. 190-209.
SVOBODA, P. Žatecká degustace 2008. S. 212-220.
CZECH
HOPS 2008 / ČESKÝ CHMEL 2008.
Praha: Ministerstvo zemědělství, 2008. ISBN 978-80-7084-652-0.
Dostupný na WWW:
http://eagri.cz/public/eagri/zemedelstvi/rostlinne-komodity/chmel/publikace-cesky-chmel/cesky-chmel-2008.html
NESVADBA, V.; KROFTA, K. Czech hop varieties / České
odrůdy chmele. S. 13-16.
MYKIŠKA, A.; KROFTA, K.; HAŠKOVÁ, D. Influence of
hop variety on antioxidant activity and sensory stability of
beer / Vliv odrůdy chmele na antioxidační aktivitu a senzorickou
stabilitu piv. S. 17-21.
Situační a výhledová zpráva Chmel, pivo – červenec 2008.
Praha: Ministerstvo zemědělství, 2008. ISBN
978-80-7084-696-4. ISSN 1211-7692. Dostupný na WWW:
http://eagri.cz/public/eagri/zemedelstvi/rostlinne-komodity/chmel/situacni-a-vyhledove-zpravy
ČEPIČKA, J.; KOŘEN, J.; KROFTA, K.; PRUGAR, J.
Chmel. In PRUGAR, Jaroslav a kol. Kvalita
rostlinných produktů na prahu 3. tisíciletí. Praha:
Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, 2008. s.
276-285. ISBN 978-80-86576-28-2.
6.7 Chmel
6.7.1
Chemické složení
6.7.2
Chmelové odrůdy
6.7.3
Šlechtění chmele
6.7.4
Ochrana
6.7.5
Vlivy agroekologických faktorů
6.7.6
Kontrola kvality
6.7.7
Chmelové výrobky
6.7.8
Jiné využití chmele
6.7.9
Problémové látky chmele
Více na:
http://www.beerresearch.cz/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=23&Itemid=103
|