Žatecký poloraný červeňák

1992

Benda J., Hautke P.: Sklizeň chmele 1991 a konduktometrická hodnota. Chmelařství, 1, 1992

Čepička J.: Uplatnění československého chmele při výrobě piva špičkové kvality. Chmelařství 9, 1992, s. 70 – 72

Hlaváček I.: 150 let pivovaru Plzeňský Prazdroj, 150 let zkušeností s žateckým chmelem. Chmelařství 9, 1992, s. 66 – 67

Liška J.: Jakost chmele v roce 1991 z pohledu ČZPI. Chmelařství, 3, 1992

Urban J.: Kvalita sklizně chmele 1991. Chmelařství, 1, 1992

 

1993

Beránek F., Rígr A.: Z výsledků šlechtění chmele klonovou selekcí. Chmelařství, 8, 1993

Kroupa F.: Hodnocení chmele z hlediska zastoupení jednotlivých analogů a- a b- hořkých kyselin. Chmelařství, 11, 1993

Nesvadba V.: Vliv vybraných výnosotvorných prvků na výnos chmele. Chmelařství, 3, 1993

Rígr A., Beránek F. : Vztah odrůdové skladby a stability výkonnosti povolených odrůd chmele. Chmelařství, 12, 1993

 

1994

Beránek F., Fric V.: Nezbytnost šlechtění vlastních odrůd chmele. Chmelařství, 7, 1994

Čepička J., Baudyš P.: Dusičnany chmele a chmelových výrobků. Chmelařství, 4, 1994

Čepička J.: Význam a nezastupitelná úloha českého chmele pro výrobu kvalitního piva. Chmelařství, mezinár. vyd. 1994, s. 27 – 35

Krofta K., Hautke P.: K problematice dusičnanů ve chmelu - I. Chmelařství, 8 – 9, 1994

Krofta K., Hautke P.: K problematice dusičnanů ve chmelu - II. Chmelařství, 10, 1994

Kvalita piva z hlediska výživy a fyziologie, Chmelařství, 10, 1994

Rígr A., Beránek F.: Postavení a záměry v oblasti genetických zdrojů. Chmelařství, 10, 1994

 

1995

Beránek F.: První odrůdy českého chmele hybridního původu. Chmelařství, 12, 1995

Brabec F.: Rozhodující údaje ovlivňující nákup chmele. Chmelařství, 7, 1995

Čepička J.: Perspektivy aromatických chmelů. Chmelařství, 12, 1995

Čepička J.: Současné pivovarské hodnocení chmele. Chmelařství 11, 1995

Krofta K., Frantík F.: Těžké kovy a chmel. Chmelařství, 2, 1995

Krofta K., Kroupa F.: Biochemická charakteristika Žateckého poloraného červeňáku meristémového původu. Chmelařství, 12, 1995

Krofta K., Kroupa F.: Brewing value of virus – free hops grown in Czech Republic. Proceedings of Scientific Commission of IHGC, Strasbourg, Francie, 10 - 23, 1995

Krofta K., Kroupa F.: Zhodnocení analytických ukazatelů českého chmele v roce 1994. Chmelařství, 5, 1995

Krofta K.: Obsah alfa hořkých kyselin v českých chmelech v letech 1984 – 1994. Chmelařství, 7, 1995

Kubíček J.: Dlouhodobý trend vývoje pivovarských vlastností chmelů české provenience, Chmelařství 11, 1995

Seminář „Kvalita českého chmele“. Chmelařství, 12, 1995

 

1996

Fric V.: Současnost a perspektiva českého chmelařského výzkumu. Chmelařství, 1, 1996

Ondráček J.: Společně za obnovu českého chmelařství. Chmelařství, 1, 1996

Rígr A.: Charakteristika kvalitativních ukazatelů odrůd současného sortimentu chmele. Chmelařství, 2, 1996

Urban J.: Kvalita chmele. Chmelařství, 3, 1996

Svoboda P., Kopecký J., Kořen J.: Ozdravený chmel - nová perspektiva. Chmelařství, 3, 1996

Beránek F.: Hybridizace chmele a možnosti uplatnění nových šlechtění. Chmelařství, 5, 1996

Krofta K., Kroupa F., Urban J., Tichá J.: Hodnocení kvalitativních ukazatelů českého chmele ze sklizně 1995. Chmelařství, 6, 1996

Linhart J.: Odrůdová skladba našeho chmele. Chmelařství, 7, 1996

Linhart J.: Státní odrůdové pokusy u chmele. Chmelařství, 8, 1996

Rígr A.: Odrůdová skladba chmele. Chmelařství, 3, 1996

Rígr A.: Šlechtění a množitelské stupně z pohledu výroby a distribuce sadby. Chmelařství, 11, 1996

 

1997

Fric V.: Chmelařský výzkum a jeho poslání. Chmelařství, 7 – 8/, 1997

Krofta K., Tichá J.: Chmelové a-hořké kyseliny a problematika jejich analytického stanovení. Chmelařství, 1, 1997

Krofta K., Zagorová J., Tichá J.: Hodnocení kvalitativních ukazatelů českého chmele ze sklizně 1996. Chmelařství, 3, 1997

Krofta K.: Chmelové extrakty. Chmelařství, 4, 1997

Nesvadba V.: Šlechtění chmele. Chmelařství, 12, 1997

Pěstování hybridních odrůd chmele. Chmelařství, 12, 1997

Seigner E.: Konvenční šlechtění a biotechnologie společně na cestě ke zdravé rostlině chmele. Chmelařství, 2, 1997

 

1998

České chmelařství má šanci se opět zařadit mezi elitní producenty chmele. Chmelařství. 6, 1998

Fric V.: Strategie a koncepce odrůdové přestavby českého chmelařství. Chmelařství, 5, 1998

Krofta K., Zagorová J., Klapal I., Tichá J.: Hodnocení kvalitativních ukazatelů českého chmele ze sklizně 1997. Chmelařství, 4, 1998

Redakce časopisu Chmelařství: České chmelařství má šanci se opět zařadit mezi elitní producenty chmele. Chmelařství 6, 1998, s. 81 – 82

Složení pokusných várek a výsledky degustací v roce 1998

Tolar J.: Žatecký chmel a Budějovický Budvar. Chmelařství 2, 1998, s. 14 – 15

Vent L., Kloub V.: Provozní várky s novými českými odrůdami chmele. Chmelařství, 6, 1998

 

1999

Čepička J.: Význam odkazu doc. Dr. Ing. Karla Osvalda pro české chmelařství a pivovarnictví. Chmelařství, 10, 1999

Fencl J.: Odkaz doc. K. Osvalda dnešnímu chmelařství. Mezinár. vydání Chmelařství, 8 - 9, 1999

Forster A.: Polyfenoly v žateckém chmelu. Mezinár. vydání Chmelařství, 8-9, 1999

Kareš J.: Postavení žateckého chmele na světovém trhu. Chmelařství. mezinár. vyd. 1999, s. 27

Krofta K., Nesvadba V.: Hodnocení hybridních odrůd a novošlechtění ze sklizně 1998. Chmelařství, 4, 1999

Krofta K., Svoboda P., Kopecký J.: Economic parameters of virus – free hops. Experience after eight years growing in Czech Republic. Proceedings of Scientific Commission of IHGC, Pulawy, Polsko, 130 - 135, 1999

Krofta K., Zagorová J., Klapal I., Tichá J.: Hodnocení kvalitativních ukazatelů českých chmelů ze sklizně 1998. Chmelařství, 2, 1999

Krofta K.: Chmelový chléb. Chmelařství, 10, 1999

Linhart J., Nesvadba Z.: Státní odrůdové pokusy s chmelem v roce 1998. Chmelařství, 4, 1999

Linhart J.: Odkaz doc. Osvalda dnešnímu zkušebnictví chmele. Mezinár. vydání Chmelařství, 8 - 9, 1999

Nesvadba V.: Šlechtění chmele na vysokou produkci alfa hořkých kyselin. Chmelařství, 1, 1999

Onoda I.: Dr. Osvald a Japonsko. Mezinár. vydání Chmelařství, 8 - 9, 1999

Průcha P., Hlaváček I.: Pivovarská hodnota žateckého chmele. Mezinár. vydání Chmelařství, 8 - 9, 1999

Rotterborn J.: Úspěšný Zlatopramen z nových odrůd chmele. Chmelařství 6-7, 1999, s. 92

Složení pokusných várek a výsledky degustací v roce 1999

Šeretka V.: Chmelařství s certifikátem ISO 9002. Chmelařství, 6 – 7, 1999

Takahashi K.: Žatecký chmel a pivovar Kirin. Chmelařství, mezinár. vyd. 1999, s. 40 – 41

Tolar J.: Budějovický Budvar a Žatecký chmel. Chmelařství, mezinár. vyd. 1999, s. 30

Vent L., Vent J., Beránek F., Šprongl J.: Pokusné várky s novými a tradičními odrůdami chmele. Chmelařství, 1, 1999

Vent L.: Osvaldův odkaz. Mezinár. vydání Chmelařství, 8 - 9, 1999

Vent L.: Skupiny odrůd chmele a jejich využití v pivovarském průmyslu. Chmelařství, 11-12, 1999

Yamagishi P.: Hold Dr. Osvaldovi ke 100. výročí jeho narození. Mezinár. vydání Chmelařství, 8 - 9, 1999

 

2000

Krofta K., Klapal I., Zagorová J., Tichá J.: Hodnocení kvalitativních ukazatelů českých chmelů ze sklizně 1999. Chmelařství, 2-3, 2000, s. 22-27

redakce: 75 let chmelařského výzkumu. Chmelařství, 1, 2000

Složení pokusných várek a výsledky degustací v roce 2000

 

2001

Krofta K., Klapal I., Tichá J.: Hodnocení kvalitativních ukazatelů českých chmelů ze sklizně 2000. Chmelařství, 5, 2001, s. 84-87

Kroupa F.: V.F. Humulus a ozdravování chmele. Chmelařství, 3, 2001, s.41-47

Lersieu G., Liégeois C. S., Collin N.: Reducing power of hop cultivars and beer ageing. Food Chemistry, 72, 2001, 413-418

Lersieu G., Liégeois C. S., Collin N.: Reducing power of various varieties. Cerevisia 26 (1), 2001, 33-41

Matoušek J.: Ozdravné pivo. Kvasný průmysl, 11 - 12, 2001, s. 330 - 332

Mikyška A., Jurková M: Pivovarská hodnota českých a moravských chmelů ze sklizně 2001. Kvasný průmysl, 10, 2001, s. 293 - 294

Nesvadba V., Kořen J.: New information concerning breeding process in CR. Proceedings of Scientific Commission of IHGC, Cantenbury, Velká Británie, 82 - 85, 2001

Nesvadba V., Krofta K., Kořen J., Jetmarová E., Nesvadba Z.: Nová odrůda Agnus. Chmelařství, 11 -12, 2001, s. 156-157

Nesvadba Z.: Zpráva o výsledku zkoušek s odrůdami chmele v roce 2000. Chmelařství, 9, 2001, s. 117 - 119

Složení pokusných várek a výsledky degustací v roce 2001

Svoboda P.: 10 years of virus free hop programme in Czech Republic, Proceedings of Scientific Commission of IHGC, Cantenbury, Velká Británie, 115, 2001

XIX. pivovarnické dny a nová odrůda chmele Agnus. Chmelařství, 10, 2001, s. 132

 

2002

Forster A., Beck B., Schmidt R.: Low - molecular polyphenols in different hop varieties and different hop - growing regions (Niedermolekulare Polyphenole in verschiedenen Hopfensorten und Anbaugebieten). Hopfen - Rundschau international 2002/2003, s. 60 - 66

Kolektiv autorů CH.I.: Priority současného chmelařského výzkumu. Mezinárodní vydání Chmelařství, 9 - 10, 2002, s. 108 - 112

Kopecký J.: Závlaha chmele jako stabilizující faktor výnosu a kvality chmele. Chmelařství, 6 - 8/2002, s. 69-74

Kořen J.: Padesát let samostatného výzkumného ústavu. Mezinárodní vydání Chmelařství, 9-10, 2002, s. 101-108

Krofta K., Nesvadba V., Čepička J., Mikyška A.: Agnus – první česká vysokoobsažná odrůda chmele. Kvasný průmysl, 9, 2002, s. 239 - 248

Krofta K., Tichá J.: Hodnocení kvalitativních ukazatelů českých chmelů ze sklizně 2001. Chmelařství, 6 - 8, 2002, s. 83 -87

Mikyška A., Jurková M.: Pivovarská hodnota českých a moravských chmelů ze sklizně 2002. Kvasný průmysl, 11 - 12, 2002, s. 319 - 322

Mikyška A., Hrabák M. , Hašková D., Šrogl J.: The role of malt and hop polyphenols in beer quality, flavour and haze stability. Journal of Institute of Brewing. 108 (1), 2002, 78-85

Složení pokusných várek a výsledky degustací v roce 2002

 

2003

Krofta K., Klapal I., Tichá J.: Hodnocení kvalitativních ukazatelů českých chmelů ze sklizně 2002. Chmelařství, 2 - 3, 2003, s. 17 - 24

Krofta K.: Chmelové polyfenoly. Český chmel, 2003, s. 18 - 19

Krofta K.: Obsah xanthohumolu v českých chmelech. Kvasný průmysl, 3, 2003, s. 62 - 69

Nesvadba V., Krofta K.: Practical knowledge and criteria influencing effectivity of breeding process in the CR. Proceedings of Scientific Commission of IHGC, Dobrna - Žalec, Slovinsko, 101 - 105, 2003

Nesvadba V.: Agnus – nová česká odrůda chmele. Český chmel, 2003, s. 12 - 13

Nesvadba V.: Šlechtění chmele na vysoký obsah alfa hořkých kyselin. Chmelařství, 6 - 8, 2003

Rosa Z. ml.: Český chmel na výstavě Praga – Agro 2003. Chmelařství, 11 - 12, 2003

Rosa Z. ml.: Polyfenoly obsažené ve chmelu porážejí červené víno. Český chmel, 2003, s. 20 - 21

Rosa Z. ml.: Tradice českého chmelařství. Český chmel, 2003, s. 2 - 3

Rosa Z. ml: Český chmel na Zemi živitelce. Chmelařství, 11 - 12, 2003, s. 104

Rosa Z.: Tradice českého chmelařství. Český chmel 2003, mezinár. vyd. 2003, s. 2

Složení pokusných várek a výsledky degustací v roce 2003

Svoboda P.: Odrůdy chmele pěstované v ČR. Český chmel, 2003, s. 9 - 11

Svoboda P.: Ozdravovací proces českého chmele. Český chmel, 2003, s. 14 - 15

 

2004

Krofta K., Klapal I., Kopecký J., Tichá J.: Hodnocení kvalitativních ukazatelů českých chmelů ze sklizně 2003. Chmelařství, 3, 2004, s. 33 - 39

Krofta K., Poustka J., Nováková K., Hajšlová J.: Contents of prenylflavonoids in Czeh hops and beers . Proc. of the first international humulus symposium, Acta hort. 668, ISHS 2005, p. 201 – 206, 2004

Mezger R.: Hopfen entdecke die Möglichkeiten. Hopfen-Rundschau international 2004/2005, s. 6-10

Mikyška A., Jurková M.: Pivovarská hodnota českých a moravských chmelů ze sklizně 2004. Kvasný průmysl, 11 - 12, 2004, s. 341 - 344

Nesvadba V.: Informace ze šlechtění chmele v roce 2004. Chmelařství, 10, 2004, s. 121 - 124

 

2005

Krofta K., Kopecký J., Tichá J., Klapal I.: Hodnocení kvalitativních ukazatelů českých chmelů ze sklizně 2004. Chmelařství, 4, 2005, s. 45 - 51

Krofta K., Nesvadba V., Poustka J., Nováková K., Hajšlová J.: Contents of prenylflavonoids in Czech hops and beers. Proceedings of Scientific Commission of IHGC, George, Jižní Afrika, 51 - 56, 2005

Krofta K.: Obsah prenylflavonoidů v českých chmelech a pivech. Mezinárodní vydání. Chmelařství, 2005, s. 14 - 19

Mikyška A., Jurková M.: Pivovarská hodnota českých a moravských chmelů ze sklizně 2005. Kvasný průmysl, 11 - 12, 2005, s. 386 – 390

Mikyška A.: Pivovarská hodnota a uplatnění českých chmelů – historie a současnost. Chmelařství, 1, 2005, s. 1 - 6

Nesvadba V., Krofta K.: Genetic sources of hops in Czech Republic. Proceedings of Scientific Commission of IHGC, George, Jižní Afrika, 25 - 26, 2005

Nesvadba V., Krofta K.: Stability of the productivity of world hop varieties as an important feature for the selection of parental components. Proceedings of Scientific Commission of IHGC, George, Jižní Afrika, 12 - 17, 2005

Nesvadba V.: Nová aromatická odrůda chmele Harmonie. Mezinárodní vydání. Chmelařství, 2005, s. 20 - 22

Nesvadba V.: Výkonnost odrůd v udržovacím šlechtění. Chmelařství, 1, 2005, s. 6 - 9

Rosa Z. ml.: Český chmel se prezentoval na Evropském kongresu pivovarů. Chmelařství, 6, 2005, s. 88

Smetana J., Rosa Z.: Průměrné hodnoty alfa hořkých kyselin u českých chmelů ze sklizně 2005. Chmelařství, 11 - 12, 2005, s. 143

Urban J.: Historie a současnost vývozu chmele do Japonska. Český chmel 2005, mezinár. vyd. 2005, s. 2 – 4

 

2006

Kammehuber K.: Quercetin a kaempferol. Hopfen-Rundschau international 2006/2007, s. 52-55

Kopecký J.: Využití nově vyšlechtěných odrůd chmele v systému nízké konstrukce. Chmelařství, 3, 2006, s. 25 - 29

Krofta K., Klapal I., Kopecký J., Tichá J.: Hodnocení kvalitativních ukazatelů českých chmelů ze sklizně 2005. Chmelařství, 3, 2006, s. 30 - 35

Matoušek J.:  „Ozdravné“ látky a molekulární analýza chmelových genů. Kvasný průmysl, 2, 2006, s. 38 - 40

Mikyška A., Jurková Z.: Pivovarská hodnota českých a moravských chmelů ze sklizně 2005. Chmelařství, 5, 2006, s. 69 - 76

Mikyška A., Krofta K., Hašková D.: Hodnocení antioxidačních vlastností chmele a chmelových výrobků. Kvasný průmysl, 7 - 8, 2006, s. 214 - 225

Nesvadba V.: Uplatnění českých odrůd chmele v pivovarnictví. Český chmel 2006 , s. 2 - 11

Planý chmel a jeho vliv na kvalitu. Chmelařství, 6 - 7, 2006, s. 95 - 96

 

2007

Dostálek P., Karabín P.: Impact of hop polyphenols and antioxidant of wort on formation of carbonyl compounds during boiling process and storage of beer. Procedding of the 31th EBC Congresss, Venice, 2007, p. 923-930

Kopecký J., Ježek J.: Vliv závlahy na výnos a kvalitu chmele v roce 2007. Chmelařství, 11 - 12, 2007, s.149 - 153

Kopecký J., Ježek J.: Vliv závlahy v r. 2006 na výnos a kvalitu chmele. Chmelařství, 5, 2007, s. 69 - 72

Kopecký J., Ježek J.: Influence of weather conditions and irrigation on yield and quality of hops. Proceedings of Scientific Commission of IHGC, Tettnang, SRN, 118, 2007

Krofta K., Klapal I., Kopecký J., Tichá J.: Hodnocení kvalitativních ukazatelů českých chmelů ze sklizně 2006. Chmelařství, 4, 2007 , s. 56 - 63

Krofta K., Mikyška A., Hajšlová J: Changes in antioxidant properties of hops in the course of drying, pelletizing and storage. Proceedings of Scientific Commission of IHGC, Tettnang, SRN, 45 - 48, 2007

Krofta K., Mikyška A., Hašková D.:  Změny antioxidačních vlastností chmele při sušení, mletí, granulaci a skladování. Kvasný průmysl, 9, 2007, s. 266 - 272

Krofta K., Mikyška A., Hašková D.: Antioxidační vlastnosti chmele a chmelových výrobků. Český chmel, 2007, s. 16 - 21

Mikyška A., Jurková M.: Pivovarská hodnota českých a moravských chmelů ze sklizně 2006. Chmelařství, 2, 2007, s. 17 - 24

Mikyška A., Jurková M.: Pivovarská hodnota českých a moravských chmelů ze sklizně 2006. Kvasný průmysl, 1, 2007, s. 7 - 11

Nesvadba V., Krofta K., Patzak J.: Variability of wild hops (Humulus lupulus L.) in Czech Republic. Proceedings of Scientific Commission of IHGC, Tettnang, SRN, 32, 2007

Nesvadba V., Krofta K.: Aspects of breeding aroma hops. Proceedings of Scientific Commission of IHGC, Tettnang, SRN, 14 - 17, 2007

Nesvadba V., Krofta K.: České odrůdy chmele. Český chmel, 2007, s. 12 - 15

Rosa Z.: 100 % Žateckého chmele to je Kirin the gold. Chmelařství 1, 2007, s. 9 –10

Rosa Z.: Žatecký chmel. Český chmel 2007, mezinár. vyd. 2007, s. 4 – 5

Urban J., Tichá J.: Chemické analýzy chmele v praxi. Chmelařství, 1, 2007, s. 3 - 5

 

2008

Krofta K., Hašková D., Čulík J., Čejka P., Mikyška A.: The influence of hop antioxidants on formation of carbonyl compounds during storage of beer 2nd ISHS International humulus symposium, Gent, 1 - 5 sept., 2008, p. 52

Krofta K., Klapal K., Tichá J.: Hodnocení kvalitativních ukazatelů českých chmelů ze sklizně 2007. Chmelařství, 4, 2008, s. 47 - 54

Krofta K., Mikyška A., Hašková D.: Antioxidant charakteristics of hop and hop product. Journal of Institute of Brewing. 114 (2), 2008, 160-166

Kroupa F.: Žatecký poloraný červeňák – změny obsahu a složení chmelových silic během zpracování a skladování. Český chmel, 2008, s. 8 - 11

Kučera J., Krofta K.: Mathematical model of prediction of alpha acid contents from meteorological data for Saaz aroma hops. 2nd ISHS International humulus symposium, Gent, 1 - 5 sept., 2008, p. 40

Mikyška A., Jurková M.: Pivovarská hodnota českých a moravských chmelů ze sklizně 2007. Chmelařství, 6, 2008, s. 77 - 81

Mikyška A., Jurková M.: Pivovarská hodnota českých a moravských chmelů ze sklizně 2007. Kvasný průmysl, 2, 2008, s. 38 - 40

Mikyška A., Krofta K., Hašková D.: Vliv odrůdy chmele na antioxidační aktivitu a senzorickou stabilitu piv. Český chmel, 2008, s. 17 - 21

Nesvadba V., Krofta K., Patzak J.: Variability in the contents of Xanthohumol and Desmethylxanthohumol (DMX) in genetic recources of hop (Humulus lupulus L.). 2nd ISHS International humulus symposium, Gent, 1 - 5 sept., 2008, p. 34

Nesvadba V.: Vývoj chmelových odrůd v ČR. Chmelařství, 7 - 8, 2008, s. 93 - 96

Nesvadba Z.: Zpráva o výsledku zkoušek s odrůdami chmele v r. 2007. Chmelařství, 7 - 8, 2008, s. 96 -99

Rosa Z., Nesvadba V.: Nový atlas českých odrůd chmele ukazuje genetickou příbuznost odrůd chmele. Český chmel, 2008, s. 5 - 6

Rosa Z.: Chráněné označení původu Žatecký chmel poprvé uvedeno na výrobcích. Chmelařství 4, 2008, s. 60

 

2009

 

2010

Vliv typu chmelové suroviny na antioxidační vlastnosti piva, Chmelařství, číslo 7-8, roč. 56/2010

Obsah prenylovaných flavonoidů chmele v českých a zahraničních pivech, Chmelařství, číslo 1, roč. 56/2010

Fotosyntetická aktivita vybraných genotypů chmele, Konference Brno 2010, Pokorný J., Pulkrábek J.

Jelínek L., Šneberger M., Karabín M., Dostálek P. (2010): Comparison of Czech hop cultivars based
on their contents of secondary metabolites. Czech J. Food Sci., 28: 309–316.

 

 

 © 1992-2011 Chmelařský institut s.r.o., Žatec, Kadaňská 2525, 438 46 Žatec, Czech Republic, tel.: +420 415 732 111, fax: +420 415 732 150

Počet přístupů: